Testimonial

Testimonial Kesan Penggunaan Gamat

Sebelum

Selepas

Sejak turun temurun, penduduk Langkawi sudah gemar mengamalkan air gamat asli bagi tujuan menyembuhkan luka luaran dan dalaman, lebih-lebih lagi ibu-ibu yang baru bersalin.

Ujian menunjukkan ekstrak Gamat yang ditulenkan dan diberi minum pada takaran 10mg/kg berupaya menyembuhkan luka ringan dengan sepenuhnya dalam masa 6 hari berbanding 9 hari menggunakan iodin dan 11 hari jika tanpa sebarang rawatan.

ULSER

Gambar di sebelah menunjukkan luka dalaman yang diakibatkan oleh gastrik ulser yang agak serius. Setelah mengamalkan produk gamat, luka tersebut hampir sembuh dalam tempoh kurang daripada 2 minggu.

LUKA KEMALANGAN

Wanita muda ini cedera parah dalam kemalangan jalan raya di mana serpihan kaca telah menembusi kulitnya. Apabila meminum produk gamat, lukanya hampir sembuh dengan sempurna dalam masa 6 hari tanpa melakukan sebarang pembedahan plastik!

PSORIASIS

Gamat membantu tubuh anda menghasilkan kolagen untuk mengurang dan melambatkan kemunculan kedut halus. Tidak perlu lagi menggunakan krim berasaskan kolagen atau gel anti pengoksidaan yang mahal.

Kajian membuktikan pengambilan gamat pada dos 10mg/kg bukan sahaja menyerikan luaran kulit malah bertindak dar dalam.

Pesakit psoriasis ini hanya mampu terbaring di awal penyakitnya. Dalam masa cuma beberapa bulan setelah mengamalkan Jely Gamat, beliau mula berupaya untuk duduk dan akhirnya berdiri dan berjalan sendiri!

Gamat merangsangkan pembentukan lapisan luar dan dalam kulit hasil daripada peningkatan peredaran darah serta membantu penyerapan dan penggunaan oksigen oleh sel-sel kulit. Menjadikan kulit nampak lebih bermaya kerana ia semakin bertambah lembap dan lebih tegang.

Ia juga membantu tubuh membentuk kolagen dalam kulit bagi mengurangkan kedut seperti garisan halus dan memelihara keserian kulit. Membantu peningkatan daya ketahanan dalam kulit agar susah dijangkiti kuman atau jerawat.

PENYEMBUHAN LUKA IBU HAMIL DAN BAYI

Kajian menunjukkan kewujudan sekumpulan peprida kompleks gamalin dalam ekstrak gamat yang berupaya merangsang pertumbuhan sel ini dapat dilihat terutamanya pada sel/tisu yang cedera dan sedang dalam tumbesaran.

Ekstrak Gamat amat digalakkan pada ibu-ibu hamil & selepas melahirkan anak. Ia merangsang pertumbuhan otot, sel saraf dan meningkatkan daya ketahanan bayi dalam janin ataupun yang sedang membesar. Hasilnya bayi lebih sihat dan kulitnya lebih cantik. Kesan rangsangan sel-sel ini juga membantu menyubur dan mempercepatkan penyembuhan luka luar & dalam sistem peranakan si ibu

Pada usia 2 bulan, kanak-kanak ini sakit tenat akibat komplikasi paru-paru,jantung dan salur darah. Dengan bantuan GAMOGEN, dia pulih dan cergas,dan kini sudah menjangkau usia 4 tahun!

PENYEMBUHAN LUKA INFEKSI

Saya sudah lama menderita hingga hampir putus asa. Saya seolah tidak percaya Gamat Emulsion mampu menyembuhkan penyakit kronik yang saya alami ini. Bukan saja jangkitan pada luka saya sudah sembuh, kini saya rasa lebih bertenaga, tubuh semakin ringan dan kulit saya licin dan kelihatan segar”. Rintihan seorang pesakit Yahya bin Ismail, 29 tahun berasal dari Kubang Tok Sut Peringat, Kelantan,

Mula disahkan mengidap penyakit berjangkit ini pada tahun 1999. Lukanya yang dialami di tapak kaki semakin menembusi kakinya dan di belakang kakinya semakin melarat hingga nampak tulang. Tetapi anehnya dia tidak merasa sakit, tetapi disebaliknya bahagian yang luka itu menjadi semakin kebas. Setelah dua minggu menggunakan Gamat Emulsion, tanda-tanda penyembuhan mulai timbul dan kini setelah 4 bulan lebih, kaki beliau yang luka berlubang dan kebas-kebas telah hampir sembuh sepenuhnya.

Sebelum rawatan (before treatment)

Selepas rawatan (after treatment)

Tapak kaki pesakit dijangkiti dan berlubang hingga ke bahagian atas kaki.

Jangkitan di atas tumit berlaku dengan tidak disedarinya.

Lubang di tapak kaki telah hampir sepenuhnya tertutup dan sembuh.

Jangkitan di atas tumit telah sembuh sepenuhnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: